NieuwsarchiefKennismaking met korfballen:

Afgelopen weken organiseerde  S.V. Lottum een aantal korfbal clinics op de basisscholen De Kameleon en de Samensprong in Grubbenvorst. Op deze manier konden alle leerlingen kennismaken met de korfbalsport, onderdeel van S.V. Lottum. Iedereen was erg enthousiast! Ben je 4 jaar of ouder en wil je ook kennismaken met korfbal, stuur dan een mailtje naar ledenadministratie@svlottum.nl en train een keertje mee. Dat kan elke donderdag op sportpark “Oud Aast” in Lottum van 18.30-19.30 uur.

 

S.V. Lottum A1 behaald vierde kampioenschap op rij !

Op zaterdag 18 maart speelden de korfbalsters van de A van S.V. Lottum hun wedstrijd om het kampioenschap van de zaalcompetitie in de sporthal van Meerlo tegen SVOC’01/United. Ondanks dat er ook wel wat kansjes gemist werden wist S.V. Lottum A1 toch met ruime cijfers te winnen 12-3. Dit betekent dat de A1 voor de 4e keer achter elkaar kampioen is geworden. Een unieke prestatie in de korfbal geschiedenis van S.V. Lottum. Meiden en jullie leidsters proficiat met dit geweldige resultaat! 🏆🏆🏆🏆

Carnavalstraining met Prins Giel en Adjudanten Ben en Tim:


Schoolprinsenpaar: 

Namens aale leden en het bestuur van S.V. Lottum feliciteren weej schoelprinses Renske, korfbalster van os D1 , en schoelprins Luka, voetballer van os JO 12-1, en weej wensen eur samen met aale Pegge en Pegginnen ennen hiele schonne carnavalstied!🥳


Alex Essers ook volgend seizoen trainer korfbalsters S.V. Lottum 1

Het bestuur van S.V. Lottum is blij te kunnen melden dat Alex Essers ook volgend seizoen de hoofdtrainer blijft van S.V. Lottum 1 . De samenwerking verloopt erg prettig en we zijn blij dat dit ook in het volgende seizoen een vervolg gaat krijgen.


Proficiat Prins Giel : 
Namens aale leden en bestuur van S.V. Lottum feliciteren weej prins Giel , speuler van os veteranen , met zien oetverkiezing en weej wensen um samen met prinses Lenny, Adjudanten Ben en Tim en Steffie ennen hiele gezellige carnavalstied

De uitslag van de paardemarkt loterij is :
 
1e prijs € 500,= lotnr: 8102
2e prijs € 300,= lotnr: 5786
3e prijs € 200,= lotnr: 4950
4e prijs € 100,= lotnr: 5111
5e prijs € 100,= lotnr: 7691
6e prijs € 100,= lotnr: 8961
7e prijs € 100,= lotnr: 7956
8e prijs € 100,= lotnr: 2517
9e prijs € 100,= lotnr: 1441
10e prijs € 100,= lotnr: 5834
Prijswinnaars gefeliciteerd!
En iedereen bedankt voor de steun aan onze club.
De prijzen zijn af te halen na telefonische afspraak.
Mobiel telefoonnummer 06-53169826

 


Bestel nu je clubartikelen via de webshop van S.V. Lottum;

Met de feestmaand december voor de boeg bestaat er bij onze club weer de mogelijkheid om artikelen van onze eigen nieuwe kledinglijn te bestellen. We kunnen diverse artikelen aanbieden zoals trainingsjassen, trainingsbroeken, t-shirts en tassen. De kleding die we aanbieden is van het merk JAKO en wel van de mooie teamlijn Classico. Meer informatie is te vinden op: https://www.jako.be/nl/team/ssa_s_v_lottum_gfc_33/
Deze kledinglijn van JAKO wordt tegen aantrekkelijke korting aangeboden voor leden van onze club met de mogelijkheid om je naam of initialen of het clublogo toe te voegen!
In verband met logistieke problemen komen er 2 afhaalmomenten: Voor Sinterklaas, zaterdag 3 december in de kantine van het Lottumse sportpark en voor de Kerst zaterdag 17 december . Daarom is de uiterste besteldatum voor de Sint 20 november en voor de Kerst 5 december. Daarna bestellen kan uiteraard ook nog, maar levering is dan later.

Huldiging Jubilarissen op jaarvergadering : 

Op de jaarvergadering van S.V. Lottum zijn Don Hutjens , 40 jaar lid, en Hay Willems , 25 jaar lid, gehuldigd vanwege hun jubileum als lid van S.V. Lottum. Ook 25 jaar lid maar niet aanwezig op de jaarvergadering zijn Jean Custers, Nick Vergeldt, Jouran Hanegraaf en Jur Custers. Proficiat allemaal! We hopen dat jullie nog lang lid blijven van onze mooie club.

Ook korfbalsters A1 herfstkampioen:

Ook de meiden van de A1 wisten hun kampioenswedstrijd op zaterdag 15 oktober tegen SVOC’01 te winnen met 9-7. Het bleef lang spannend omdat Lottum niet echt afstand kon nemen van SVOC’01. Maar uiteindelijk werd de wedstrijd verdiend gewonnen. Omdat de A maar 1 wedstrijd heeft verloren en alle andere wedstrijden van de veldcompetitie wist te winnen konden zij terecht gehuldigd worden als kampioenen. Proficiat meiden en leidsters Anne, Gemma en Irina.

Ruud Jenneskens: Eerst kwantiteit, dan kwaliteit
Ruud Jenneskens besloot deze zomer om Ysselsteyn na negen seizoenen te verlaten. Met het vormen van een eerste elftal bij de nieuwe fusieclub SSA S.V. Lottum – GFC’33 wachtte een gedegen uitdaging op de Venraynaar. Die gaat hij zelf maar al te graag aan: “Ik durf wel te zeggen dat we bovenin de vierde klasse mee moeten kunnen.”
Het moet voor Ruud Jenneskens deze zomer een aardige omslag zijn geweest. Na negen seizoenen trok hij de deur op sportpark De Vlies in Ysselsteyn achter zich dicht. Hij kende de club inmiddels uiteraard van binnen en buiten. Bij zijn nieuwe club moet Jenneskens bouwen aan een heel nieuw elftal. In navolging van de jeugd bundelden ook de senioren van GFC’33 en Lottum deze zomer hun krachten. Het leverde een selectie van 24 personen op: 17 uit Grubbenvorst en 7 uit Lottum. Aan Jenneskens de taak er één team van te smeden. “Dat bevalt in de eerste maanden erg goed”, aldus de trainer. “Er zit veel energie in de groep. De klik tussen de jongens is goed; het is niet te merken dat je met spelers uit twee verschillende dorpen te maken hebt. Door de twee dorpen samen te voegen, creëer je meer middelen. De spelers vinden dat en de nieuwe speelwijze interessant en leuk. Dat is ook precies wat bij mij past. De wisselwerking is er.”
Na twee bekerzeges, op vijfdeklasser Belfeldia en vierdeklasser Reuver, en een nipte nederlaag tegen derdeklasser Blerick, pakte de oefenmeester uit de eerste drie competitieduels vier punten met zijn ploeg. Jenneskens: “Wij durven het wel aan om te zeggen dat we bovenin willen eindigen. DSV, Heijen, Meterik en Merselo moeten daar met het materiaal dat ze hebben ook spelen. Dan is er nog één plek open in de topvijf, waarvoor alle andere clubs in aanmerking komen. Die plek hebben wij in ons hoofd.” Toch zijn andere dingen belangrijker in het eerste jaar: “De doelstelling is om de selectie eerst volwaardig te maken. We zijn nu met 24 spelers voor twee teams. Dat is te weinig. Voor de langere termijn hebben we een tweede elftal nodig om de jeugd door te laten stromen. Daarin zetten we echt stappen. We verwachten de grootte van de selectie nog voor het einde van het seizoen op zo’n dertig personen te krijgen.”
Jenneskens traint op vrijdagen in Lottum; op dinsdagen en zondagen komt het elftal in Grubbenvorst in actie. “Dat gaat een keer wisselen, maar dat ligt in handen van het bestuur. Dat heeft onder meer te maken met de wekelijkse kantine-inkomsten.” Die liepen afgelopen zondag op in Grubbenvorst. “We hadden na het duel tegen Kronenberg een gezamenlijke barbecue, omdat we beide dezelfde hoofdsponsor hebben. Ook op vrijdag na de training blijft er altijd een best grote kern hangen.” Het is hetzelfde als wat de trainer in Ysselsteyn gewend was. “Dat is natuurlijk altijd hartstikke gezellig, alleen moet ik nu wat vaker rijden. Dan pak ik maar een cola en spa rood”, lacht Jenneskens tot slot.
Bron: Peel en Maas Venray – door Dennis Stiphout

S.V. Lottum E2 herfstkampioen:

Op zaterdag 15 oktober speelden de meiden van de E2 hun kampioenswedstrijd tegen Gazelle uit Guttencoven. De wedstrijd werd met 7-2 gewonnen. S.V. Lottum E2 wist al hun wedstrijden van het veldseizoen te winnen en werd hierdoor ongeslagen kampioen. Daarbij scoorden ze 24 keer. Wat een mooie prestatie meiden en jullie leidsters/trainsters Manon, Danique en Marjet . Proficiat

Korfbalsters F1 kampioen:
Op zaterdag15 oktober speelden de meiden van de F1 van S.V. Lottum hun kampioenswedstrijd tegen MKV uit Milheeze. Een echte kampioenswedstrijd want ook MKV kon nog kampioen worden. Er stond dan ook heel veel publiek langs de lijn. In een super spannende wedstrijd won de de F1 met 13-12 en kon het kampioenschap gevierd worden. Het team bleef ongeslagen en wist maar liefst 84 doelpunten te scoren.
Meiden van de F1 , jullie leidsters Britt en Renate en trainsters Emma en Eef proficiat. Top gedaan!

Tijdelijk logo ontworpen voor SSA S.V. Lottum-GFC’33;

Voor de dit seizoen gestarte seniorenteams van de SSA ( samenwerkende senioren afdeling )  S.V. Lottum – GFC’33 is een tijdelijk logo ontworpen. Dit logo is gebaseerd op de nieuwe clubkleur waarin deze teams spelen ; donkerblauw gecombineerd met de oorspronkelijk kleuren van beide verenigingen oranje en wit. Als de fusie te zijner tijd definitief wordt, zal er gekozen worden voor een nieuwe clubnaam en een definitief logo.


S.V. Lottum combi fit groep woensdag 7 september van start;

S.V. Lottum gaat in het komende seizoen starten met een combi fit groep op het sportpark van S.V. Lottum op woensdagavond van 19.30 -20.30 uur in de maanden september t/m mei.
Ben jij een vrouw uit Lottum of omgeving? En wil jij op woensdagavond samen met andere vrouwen aan je conditie of fitheid werken en daarna nog gezellig napraten in onze kantine ? Dan is S.V. Lottum op zoek naar jou!
Inmiddels hebben we al 23 enthousiaste dames die zich hebben aangemeld.
In de maand september kun je gratis 4 proeftrainingen volgen.
Lijkt het jou ook leuk of heb je verdere vragen dan horen we dat graag via een mailtje naar korfbal@svlottum.nl. 
We zien jullie graag op woensdag 7 september! Matje om op te liggen is voor sommige activiteiten handig . Een grote handdoek mag natuurlijk ook.
Het programma voor de eerste 2 maanden is bekend :

7 sept: Pilates 

14 sept: Fietstocht

21 sept: Powerwalken

28 sept: Bootcamp

5 okt: Circuit

12 okt: Aerobics

19 okt: Zumba

26 okt: Spellen


Alex Essers nieuwe korfbaltrainer S.V. Lottum:

Het bestuur van S.V. Lottum is blij te kunnen melden dat we voor de afdeling korfbal voor komend seizoen een nieuwe trainer hebben gevonden voor de selectie : Alex Essers .
Wij vertrouwen op een fijne samenwerking en wensen Alex veel succes en plezier bij S.V. Lottum. Hierbij stelt hij zichzelf voor :
Ik ben Alex Essers, 41 jaar oud en woon in Helmond. Ik ben werkzaam als elektricien bij SDK in Helmond. Zoals mijn tweelingbroer (Frank, de vorige trainer van S.V. Lottum ) eerder heeft aangegeven kom ik uit een korfbalfamilie. Ben zelf jaren actief geweest als speler in het eerste van OEC. Ook heb ik bij OEC jarenlang jeugdtrainingen gegeven en gecoached van pupillen tot aan de junioren. Ik ben enkele jaren werkzaam geweest als trainer/coach bij Midako uit Mierlo. Vanaf komend seizoen dan werkzaam bij S.V. Lottum. Mijn doel is om er een mooi, gezellig en sportief seizoen van te maken met vele overwinningen. Heb er veel zin in.
Geniet lekker van de vakantie en tot snel om te kunnen knallen.

 


Indeling SSA S.V. Lottum-GFC’33 1 bekend

De competitie indeling van het nieuwe 1e elftal SSA S.V. Lottum-GFC’33 voor het seizoen 2022/2023 is bekend: Het team van trainer Ruud  Jenneskens komt in de 4e klasse F in actie tegen Oostrum,  Heijen, DEV Arcen, DSV uit Sint Anthonis, EWC, Kronenberg, Merselo, Meterik, Montagnards, SVEB, Sambeek, Stormvogels en VIOS uit Beugen.


 

S.V. Lottum combi fit groep definitief van start in september:

Op woensdag 6 juni j.l. heeft er een geslaagde informatie avond plaats gevonden in de kantine van S.V. Lottum over de combi fit groep die op woensdag 7 september gaat starten op het sportpark Oud Aast van 19.30-20.30 uur. Inmiddels hebben maar liefst 23 dames aangegeven belangstelling te hebben voor de combi fit groep. Nieuwe aanmeldingen zijn nog steeds mogelijk. In september kun je 4 proeflessen volgen. Lijkt jou dit leuk of heb je nog vragen stuur dan een mail naar korfbal@svlottum.nl

S.V. Lottum start combi fit groep;

S.V. Lottum gaat in het nieuwe seizoen starten met een combi fit groep op het sportpark van S.V. Lottum op woensdagavond van 19.30 -20.30 uur in de maanden september t/m mei.
Ben jij een vrouw uit Lottum of omgeving? En wil jij op woensdagavond samen met andere vrouwen aan je conditie of fitheid werken en daarna nog gezellig napraten in onze kantine ? Dan is S.V. Lottum op zoek naar jou! We willen starten met een combi fit groep en hebben al heel wat ideeën over de invulling van deze avonden mede ook dankzij SV Melderslo waar deze groep al een jaar met succes draait. Momenteel staan alle opties nog open, van fitness, bootcamp, yoga en balsporten tot samen fietsen, rennen of wandelen. Maar we horen graag hoe jullie hierover denken en of jullie nog leuke ideeën hebben over de verdere invulling van deze avonden. Daarom nodigen we je uit voor een informatieavond op woensdag 6 juli om 19.30 uur uur in de kantine van S.V. Lottum op sportpark Oud Aast . Inloop vanaf 19.15 uur.
We hebben al 11 enthousiaste dames die deel gaan nemen.
Lijkt het jou ook leuk en kom je naar de informatie avond dan horen we dat graag via een mailtje naar korfbal@svlottum.nl. Mocht je deze avond niet aanwezig kunnen zijn maar heb je wel interesse of heb je verdere vragen stuur ook dan gerust een mailtje naar korfbal@svlottum.nl
We zien jullie graag op woensdag 6 juli!

A1 ook kampioen 2e helft velcompetitie;

Na het zaalkampioenschap is de A1 van S.V. Lottum er op zaterdag 18 juni in geslaagd ook het kampioenschap in de veldcompetitie te behalen. In de kampioenswedstrijd tegen het op de 2e plaats staande Merselo speelden de meiden van de A1 ondanks het hele warme weer voor het vele publiek een top wedstrijd. Er werd door beide ploegen volop gescoord maar Lottum was duidelijk de betere partij en won verdiend met 16-11. Meiden van A en jullie leidsters Anne en Elle proficiat!


Korfbalsters F2 spellenkampioen

Op donderdag 16 juni zijn de meiden van de F2 gehuldigd omdat ze bijna alle spelletjes wisten te winnen die na de competitie wedstrijden gespeeld worden. Zij zijn daardoor spellenkampioen van de tweede helft van de veldcompetitie. Proficiat allemaal!


C1 kampioen!!

Weer zijn er kampioenen bij S.V. Lottum gehuldigd. De C1 wist de wedstrijd tegen SVOC/United C1 te winnen waardoor ze ongeslagen kampioen zijn. In de eerste helft ging het lang gelijk op maar na de rust wisten de meiden de korf prima te vinden en met 7-1 te winnen. Proficiat meiden en leidsters Gemma en Mieke!!

Korfbalsters S.V. Lottum E1 kampioen!

Op zaterdag 4 juni zijn de korfbalsters van de E1 er na een super spannende wedstrijd tegen Oranje Wit E1 uit Leunen die maar net met 3-2 gewonnen werd, in geslaagd kampioen van de tweede helft van de veldcompetitie te worden.
De meiden wisten al hun wedstrijden te winnen en maar liefst 50 keer te scoren. Ze kregen dan ook een verdiende huldiging van het bestuur en het vele publiek wat was gekomen om hen asn te moedigen.
Proficiat Guusje, Lot, Ize en Lizzy en jullie trainsters Manon en Marjet en coach Petra. Top gedaan !

 


Wandelvoetballers S.V. Lottum succesvol: 

De Wandelvoetballers van S.V. Lottum hebben vrijdag 3 juni mee gedaan aan een toernooi in Meijel dat werd georganiseerd ter ere van het 100 jarig bestaan van de Meijelse voetbalclub RKMSV . Ze hebben daar een prima prestatie geleverd en zijn 1e geworden in hun poule. Proficiat mannen !


Informatieavond afdeling korfbal samenwerking met Sporting ST en hulp vrijwilligerstaken geslaagd; 

Dinsdag 31 mei was er een drukbezochte informatie avond van de afdeling korfbal in de Lottumse kantine. Alle aanwezigen bedankt voor de grote opkomst. Er werd uitleg gegeven over hoe de samenwerking met Sporting ST er in het komende seizoen uit gaat zien. Verder werd er een presentatie gegeven over de vrijwilligers taken die er allemaal zijn bij de korfbalclub en dat we zeker op het gebied van coaching bij een aantal teams nog hulp nodig hebben maar ook bij een aantal andere taken. Er kwamen op deze avond al een aantal spontane aanmeldingen maar er is zeker nog hulp nodig. Alle leden en ouders hebben deze week een mail gekregen met een samenvatting van de inhoud van de informatie avond maar ook een schema waarin te zien is waar we nog hulp kunnen gebruiken. We hopen op de medewerking van onze ouders en leden hierbij.


Indeling jeugdteams afdeling korfbal seizoen 2022/2023

De indeling van de jeugdteams voor het seizoen 2022/2023 vind je hier


Pupil van de week:

Zondag 15 mei 2022 bij de wedstrijd S.V. Lottum 1 – SV Merselo 2:

Naam: Sofie Claessen
Leeftijd: 10 jaar
Team: D1
Speelt korfbal sinds: groep 1 leeftijd 4,5 jaar oud
Speelt het liefst in de aanval/verdediging: allebei
Favoriete speler S.V Lottum: Elle Heinemans, Lynn van Lipzig
Zij wil later worden: juf
Hobbys: Korfbal, tekenen en buiten spelen

Leden unaniem in steun uitbreiding samenwerking:

Hierbij al een preview van de voor- en achterzijde van het nieuwe shirt voor de senioren. Hierop zijn als voorbeeld de logo’s van de huidige sponsoren van beide eerste elftallen afgebeeld. Dit shirt wordt dus gecombineerd met een broek en sokken in dezelfde basiskleur blauw.

 

Korfbalsters S.V. Lottum F1 zaalkampioen : 

De meiden van de F1 zijn zaterdag 26 maart met een prachtige 18-9 overwinning op het uit Leunen afkomstige Oranje-Wit zaalkampioen van het seizoen 2021/2022 . In het zaalseizoen wisten zij maar liefst 97 keer te scoren. Voor de vele toeschouwers die gekomen waren om hen aan te moedigen kregen zij een verdiende huldiging. Sanne, Linn, Ize , Lisa, Lotte en Lobke en jullie leidsters Marjet en Manon proficiat!

Korfbalsters S.V. Lottum A1 winnen zaalkampioenschap:

Op zaterdag 19 maart is de A1 van S.V. Lottum na een knappe 10-4 overwinning op Sporting ST A1 zaalkampioen van het seizoen 2021/2022 geworden. Voor het talrijke publiek kregen zij een verdiende huldiging. Proficiat meiden en trainsters Anne en Elle met dit mooie resultaat!

Vanaf het komende seizoen is Ruud Jenneskens de nieuwe Hoofdtrainer van GFC’33/SV Lottum 1.
Vandaag verscheen in de bijlage Via van De Limburger onderstaand interview. 

Bouwen aan een nieuw elftal

Door Dennis Stiphout

Na negen seizoenen scheiden de wegen van Ysselsteyn en Venraynaar Ruud Jenneskens komende zomer. De trainer gaat aan de slag bij het nieuwe eerste elftal van GFC’33 en SV Lottum.

YSSELSTEYN – Wat na negen seizoenen Ysselsteyn zijn nieuwe uitdaging moest worden? Ruud Jenneskens dacht er goed over na. „Ik heb voor mezelf de maand december gebruikt om alle clubs in kaart te brengen”, vertelt hij. „Ik heb een aantal eisen gesteld. Zo wilde ik trainer worden van een club uit een groter dorp dan Ysselsteyn en wilde ik een club met een eigen identiteit en jeugdopleiding. Tot slot wilde ik een uitgebreidere staf hebben om mee te werken, zodat niet alles bij mij kwam te liggen.”

 

Jenneskens speurde zelf naar clubs en werd door enkele benaderd. „In januari sprak ik met vier clubs. Uiteindelijk is GFC’33/Lottum als fusieclub eruit gekomen. Wat vooral prikkelde waren de gesprekken met de spelers, daar proefde ik veel energie. Ik merkte dat alle spelers de ambitie hebben om er iets van te maken. Van beide verenigingen zaten er drie spelers, ik voelde echter totaal geen afstand tussen hen”, aldus de oefenmeester.

 

Dat komt goed van pas, aangezien de clubs uit Grubbenvorst en Lottum na de junioren komend seizoen óók bij de senioren fuseren. Jenneskens wordt dus de eindverantwoordelijke van het nieuwe eerste elftal. „Het groepsproces zal in de eerste maanden veel aandacht krijgen. Ik wil daarnaast samen met de spelers concrete doelen stellen in wat we in het eerste jaar willen nastreven”, blikt Jenneskens vooruit. Het team stroomt waarschijnlijk in de vierde klasse in.

 

Gezien zijn papieren, Jenneskens is in het bezit van het UEFA A-diploma, had hij hoger kunnen trainen. Toch hoeft dat niet zozeer van hem. „Ik vind de voetbalomgeving belangrijker dan het niveau. Het niveau is maar een cijfertje, hetgeen je doet is waar je voldoening uit moet halen. Ik wil plezier hebben in wat ik doe. Als het aan die voorwaarde voldoet, kan ik wat neerzetten.” 

 

Dat plezier heeft Ruud Jenneskens dus al jaren bij de club in Ysselsteyn, waar hij de komende maanden afsluit. „Ik zal al mijn energie geven om klassenbehoud veilig te stellen. Ik vind dat we momenteel te laag staan. Uiteindelijk heb ik hier straks veertien jaar gezeten, als ik het niet naar mijn zin had gehad, had ik het nooit zolang volgehouden.”


Carnaval 2022:

Proficiat schoolprinses Nora, speelster van de D1 en schoolprins Siem, speler van de JO-12 en een hele gezellige carnavalstijd ! 🥳🎉🎊


Ruud Jenneskens nieuwe hoofdtrainer.

De besturen van S.V. Lottum en GFC’33 zijn er in geslaagd een nieuwe hoofdtrainer te werven voor komend seizoen. Vanaf augustus 2022 is Ruud Jenneskens (39) de eerste coach van het gezamenlijke eerste elftal mannen van beide clubs. Ruud is momenteel nog trainer van 3e klasser Ysselsteyn, in combinatie met de functie van hoofd jeugdopleiding bij SV Venray. Ed Peters, bestuurslid technisch zaken bij GFC’33 is verheugd: “Met Ruud halen we een ervaren trainer binnen, een echt voetbaldier. We zijn heel blij dat Ruud het nieuwe vlaggenschip van beide clubs onder zijn hoede wil nemen en er één groep van wil gaan smeden”. Dat wordt bevestigd door zijn Lottumse collega-bestuurder en tevens selectiespeler Lukas Vostermans: “Ruud is met EUFA A hoog opgeleid en mag zelfs assistent zijn in het betaald voetbal. Toch kiest hij bewust voor clubs op een wat lager niveau waar hij wat neer kan zetten. Alle spelers die met Ruud gesproken hebben zijn dan ook erg enthousiast”.

Uitslag Nieuwjaarsloterij S.V. Lottum en Ruiterclub Lottum

1e prijs € 500,= lotnr: 7671
2e prijs € 300,= lotnr: 2108
3e prijs € 200,= lotnr: 5989
4e prijs € 100,= lotnr: 7460
5e prijs € 100,= lotnr: 5465
6e prijs € 100,= lotnr: 6372
7e prijs € 100,= lotnr: 4871
8e prijs € 100,= lotnr: 5594
9e prijs € 100,= lotnr: 1185
10e prijs € 100,= lotnr: 5974
Prijswinnaars gefeliciteerd!
De prijzen zijn af te halen na telefonische afspraak.
Mobiel telefoonnummer 06-53169826


Informatie webshop S.V. Lottum :

Met de feestmaand december voor de boeg bestaat er bij onze club weer de mogelijkheid om artikelen van een eigen nieuwe kledinglijn te bestellen. We kunnen diverse artikelen aanbieden zoals trainingsjassen, trainingsbroeken, t-shirts en tassen. De kleding die we aanbieden is van het merk JAKO en wel mooie oranje teamlijn Classico. Meer informatie in de bijgevoegde folder, klik hier.

Deze kledinglijn van JAKO wordt tegen aantrekkelijke korting aangeboden voor leden van onze club met de mogelijkheid om je naam of initialen toe te voegen!

Alle artikelen (niet de broeken) worden standaard voorzien van ons clublogo. De shirts zijn eventueel ook in het zwart te leveren.

In verband met logistieke problemen komen er twee afhaalmomenten, één keer voor Sinterklaas en één keer voor Kerstmis. Daarom zijn de uiterste besteldatums 20 november en 10 december. Daarna bestellen kan uiteraard ook nog, maar levering is dan in 2022.

Afhalen van de bestelde kleding is in de kantine (net voor Sinterklaas en net voor Kerstmis). Betalen bij afhalen in de kantine (pinnen kan). Bestellen via info@svlottum.nl

We hopen volgend jaar weer S.V. Lottum kleding via een echte eigen webshop te kunnen aanbieden.


18 Jubilarissen bij S.V. Lottum:

Op de jaarvergadering van S.V. Lottum op vrijdag 22-10-2021 werden de jubilarissen gehuldigd. Omdat de jaarvergadering vorig jaar door het corona virus niet door kon gaan waren dit de jubilarissen van de afgelopen 2 seizoenen; Maar liefst 18 jubilarissen !. Niet iedereen kon bij de jaarvergadering aanwezig zijn maar alle jubilarissen werden in de kantine of thuis gehuldigd met een aandenken en een mooie bos bloemen. Proficiat allemaal en we hopen dat jullie nog vele jaren lid blijven van onze mooie club .
De jubilarissen zijn :
25 jaar lid;
Sanne Renders, Karin Custers, Nick Maessen ,Kevin van de Ven
Ronald Thijssen, Hans vd Laak, Pierre Heinemans
40 jaar lid;
Mieke Hoogveld, Marly Zeelen, Wilco Claessen ,Bert Kleeven ,
Roel vd Brandt, Theo Peeters , Rob Verheijen
50 jaar lid
Jok Relouw, Hans vd Brandt
60 jaar lid
Sraar Verheijen
70 jaar lid en benoemt tot erelid van de club:
Ger Peters

Ger Peters erelid S.V. Lottum

Op de jaarvergadering van S.V. Lottum op vrijdag 22-10-2021 is Ger Peters benoemd tot erelid van S.V. Lottum vanwege zijn 70 jarig lidmaatschap bij de club. Ger is nog steeds actief binnen de club als lid van onze maandagmorgen ploeg. Hij sprak de wens uit nog lang betrokken te blijven bij de club en dat hopen wij ook.           Ger proficiat en bedankt voor alles wat je al voor onze club betekent hebt!

 


Rabo ClubSupport Actie; Stem op S.V. Lottum!

Ook dit jaar doet S.V. Lottum weer mee met de Rabo ClubSupport actie. Wij hopen weer op jullie steun . Alvast hartelijk dank voor het stemmen op onze club !


Uitslagen finales Maasdorpencup 2021

De uitslagen van de finalewedstrijden zijn als volgt:

Strijd om plaats 7 en 8:        BVV ’27* – SVEB                     2 – 1

Strijd om plaats 5 en 6:        Resia – SV Lottum*                1 – 2

Strijd om plaats 3 en 4:        Montagnards* – EWC ’46     1 – 0

FINALE:                                  DEV Arcen* – RKDSO           5 – 1

Daarmee is Arcen glorieus winnaar geworden van de Maasdorpencup 2021. Gefeliciteerd!!


Jako Voetbaldagen haalt 3.385 euro op voor jeugdafdelingen

Maasdorpencup 2021 in Lottum

Dit jaar vindt de Maasdorpencup plaats in Lottum en wel op dinsdag 24, woensdag 25 en zaterdag 28 augustus. De Maasdorpencup is een voetbaltoernooi met een inmiddels zeer rijke historie. Samen met 7 andere verenigingen gaat S.V. Lottum op eigen terrein strijden om deze cup.  Hieronder treft u het wedstrijdschema aan met daarin de deelnemers in de 2 poules. De wedstrijden op dinsdag en woensdag beginnen om 18.45 uur en duren 30 minuten. Op zaterdag vinden de finalewedstrijden plaats om de plaatsen 1 t/m 8. Deze beginnen om 16.45 uur of 18.45 uur en duren 2 x 45 minuten.

De organisatie hoopt u te mogen begroeten op sportpark Oud Aast in Lottum. Natuurlijk met in achtneming van ‘1,5 meter’.

Bestuur S.V. Lottum.

Afdeling Jeugdvoetbal voorlopige indeling seizoen 2021-2022

De voorlopige indeling van de jeugdvoetbalteams, evenals vorig jaar gecombineerd met GFC’33, is bekend! We willen alle betrokkenen vragen het begeleidende schrijven aandachtig te lezen.

Voor het begeleidende schrijven klik hier: Begeleidende brief

Voor de voorlopige indeling klik hier: Voorlopige indeling seizoen 2021-222

Met vriendelijke groet,
Jeugdoverleg GFC’33/S.V. Lottum


In memoriam: Huub Kleeven lid en vrijwilliger van S.V. Lottum

Afgelopen vrijdag bereikte ons het trieste bericht dat Huub Kleeven ons, veel te vroeg, is ontvallen. Huub was een verenigingsman in hart en nieren, niet alleen bij S.V. Lottum, maar ook bij andere Lottumse verenigingen en stichtingen was Huub uitermate actief als vrijwilliger.

Huub, afkomstig van Swolgense Boys, werd in 1990 officieel lid van S.V. Lottum en was actief als voetballer, eerst bij de senioren en later bij de veteranen; de laatste jaren als grensrechter. Ook de derde helft wist Huub heel goed te waarderen en zijn er in verschillende samenstellingen heel wat gezellige uurtjes doorgebracht en biertjes gedronken.

Naast het voetballen was Huub binnen S.V. Lottum ook actief als consul en zorgde er zelf voor dat hij de velden moeilijk af kon keuren. Ze lagen er door zijn goede zorgen altijd tiptop bij door op de juiste moment onderhoud te plegen, te beregenen,  persoonlijk de lijnen uit te zetten en ook de netten op te hangen. Daarnaast was Huub altijd inzetbaar voor alle voorkomende klussen, met name op loodgietersgebied, op het sportpark. Ook tijdens de jaarlijkse voetbaldagen was Huub een vaste waarde waarop gebouwd kon worden. Huub had een duidelijke eigen mening, waar hij altijd voor uitkwam en waar moeilijk iets tegen in te brengen was.

Huub, we gaan jou als lid, vrijwilliger, maar vooral als één van ons, heel erg missen en wensen jouw naasten en al je vrienden heel veel sterkte met dit grote verlies.

Bestuur S.V. Lottum


Uitslag Nieuwjaarsloterij S.V. Lottum/ruiterclubS.V. Lottum verlengt contract voetbaltrainer

Het bestuur van S.V. Lottum en hoofdtrainer Wiel Roox uit Venlo hebben gezamenlijk besloten om het aflopende contract met één jaar te verlengen.

Wiel Roox is op dit moment bezig aan zijn tweede seizoen bij S.V. Lottum.


 

 
S.V. Lottum en GFC’33 evalueren samenwerking: 
Sinds begin van dit seizoen werken de jeugdafdelingen van GFC’33 en S.V. Lottum samen bij de junioren. De clubs evalueren momenteel de samenwerking en kijken tevens of er voor volgend seizoen uitbreiding nodig is. Als er teams bij de pupillen zijn die te weinig spelers hebben, wordt bij die teams de samenwerking mogelijk uitgebreid.
In de media verschenen al berichten dat dit al besloten was. Dat is onjuist. Een bestuurslid van GFC’33 wordt in die berichten overigens geciteerd, terwijl er helemaal niet gesproken is met een journalist.
De komende maanden worden de gesprekken voortgezet richting het nieuwe seizoen. Alle betrokken worden hierover tijdig geïnformeerd.

 


Update corona maatregelen:

Het kabinet heeft de amateursport dus ook het voetballen en korfballen verder aan banden gelegd. Er zijn voorlopig geen wedstrijden voor de jeugd en volwassenen en iedereen van 18 jaar en ouder mag niet meer in teamverband trainen.  Ook mag er door niemand meer gebruik worden gemaakt van de kleedlokalen en de douches. Iedereen dus thuis omkleden. De nieuwe regels gaan in vanaf donderdag 15 oktober.
Er zijn alternatieven voor trainingen voor leden vanaf 18 jaar Via de app van de seniorenteams is dit met de betreffende teams gecommuniceerd
Vanaf half december zijn zaalsporten verboden zeker t/m 19-01-2021
Waar het kan en verantwoord is zullen we op het veld blijven/gaan trainen.
Dit wordt gecommuniceerd via de leiding van je team.
We hopen op jullie begrip en vinden het belangrijk dat iedereen zich goed aan de regels houdt.
🍀Blijf gezond 🍀
Bestuur S.V. Lottum

S.V. Lottum C1 Herfstkampioen!

Op zaterdag 10 oktober speelde de meiden van de C1 hun kampioenswedstrijd tegen SVOC’01 . Helaas zonder publiek , maar daarom niet minder gemotiveerd,  begon Lottum goed aan de wedstrijd en stond al snel op een 2-0 voorsprong. Dit werd in de eerste helft met mooi lopende aanvalsacties uitgebouwd tot 4-0. In de tweede helft wisten beide ploegen nog een keer te scoren en kwam de eindstand op 5-1 waarna het ” we are the champions” over het Lottumse sportpark klonk en de meiden van de C en hun trainsters gehuldigd konden worden. Proficiat allemaal!

Korfbalsters S.V. Lottum 1 behalen gelijkspel

speelde het eerste team van S.V. Lottum haar thuiswedstrijd tegen het Beeselse Roka voor het eerst zonder publiek vanwege de nieuwe coronamaatregelen. Voor de wedstrijd kreeg de scheidsrechter van vandaag van beide teams een attentie vanwege het feit dat het de week van de scheidsrechter is.

In hun mooie nieuwe wedstrijdshirts ( met dank aan de sponsors Paramedische Voetzorg Noord- en Midden-Limburg en Salarisplanet) begonnen de dames van Lottum prima aan de wedstrijd en kwamen binnen enkele minuten op een 2-0 voorsprong. Het korfbalspel van S.V. Lottum bleef prima lopen en met enkele afstandsschoten en doorloopballen werd de voorsprong verder uitgebouwd. Dit leverde een mooie ruststand van 5-1 op.
In de 2e helft werd er weer snel gescoord en leek de wedstrijd met 6-1 gespeeld maar de tegenstander uit Beesel gaf niet op en wist terug te komen tot 6-6 . Daarna wist Lottum eindelijk weer te scoren 7-6 .
Maar in de allerlaatste minuut wist Roka de korf toch nog een keer te vinden en eindigde de wedstrijd in een gelijk spel .
Eindstand 7-7

Rabobank Clubkas actie

Vanaf maandag 5 t/m zondag 25 oktober 2020 vindt weer de Rabobank clubkas actie plaats. Wij hopen ook dit jaar weer op jullie steun die wij zeker in deze vreemde corona tijd heel goed kunnen gebruiken. Alvast bedankt!

Ons doel

Help ons de jeugd te helpen.
Door corona was het niet mogelijk om de traditionele jaarlijkse voetbal- en korfbaldagen te organiseren. De opbrengsten hieruit worden besteed aan het trainen, begeleiden en opleiden van jeugdleden en kader. Ondanks de gemiste opbrengsten blijven we deze activiteiten uitvoeren en zoeken we dus andere financiële bijdrages.

Over Sportvereniging Lottum

Sportvereniging (S.V.). Lottum bestaat uit een korfbal- en voetbalafdeling voor jeugd en senioren. En de wandelvoetballers en -korfbalsters niet te vergeten.

 

Paardenmarktloterij wordt Nieuwjaarsloterij

Zoals wellicht bekend is, gaat de paardenmarkt niet door dit jaar.
Toch willen we onze jaarlijkse hier aan verbonden  loterij wel door laten gaan. De loten maken zo’n essentieel deel uit van onze opbrengsten, dat we ze niet kunnen missen.
Dit geldt ook voor de Ruiterclub. Daarom hebben we gezamenlijk besloten om de loterij door te laten gaan en er dit jaar een Nieuwjaars loterij van de maken. De trekking zal rond nieuwjaar plaats vinden . Nader bericht volgt. Alvast bedankt voor jullie begrip.

Pupil van de week: 

Op zondag 13 september bij de wedstrijd ;
S.V. Lottum 1 – Fortuna ’74  1
Naam: Nikki van den Goor
Leeftijd: 9 jaar
Woonplaats: Lottum
Team: E1
Speelt korfbal sinds: 4 of 5 jaar
Speelt het liefst in de aanval/verdediging: Aanval want dan kan je lekker doelen
Favoriete speler S.V Lottum: Sacha en Lynn Keltjens
Zij wil later worden: Kapster
Hobby’s: Korfbal en tekenen


Digitale bezoekersregistratie bij S.V. Lottum

In navolging op onderstaand coronaprotocol heeft S.V. Lottum nu ook de mogelijkheid gecreëerd om de bezoekersregistratie volledig digitaal uit te voeren.


Zoals jullie allen weten zijn per 10 augustus alle horeca bedrijven (dus ook sportkantines) verplicht om bezoekers te vragen zich te registreren en een gezondheidscheck te doen. Voor veel bezoekers en verenigingen is dit een tijdrovend klusje, met achteraf veel administratieve rompslomp. Dit kan eenvoudiger en sneller via: https://ikbezoek.nl/ of door het scannen van de QR-code die S.V. Lottum hiervoor beschikbaar stelt.

Bezoekers kunnen voor binnenkomst de QR-code scannen (of de link overtypen). Vervolgens lopen ze door een triagegesprek met de gezondheidsvragen en kunnen ze hun gegevens achterlaten voor de bezoekersregistratie. Automatisch worden de datum en tijd geregistreerd. Als alles goed is ingevuld krijgen ze een groen scherm en mogen ze binnen om te genieten van de wedstrijd, inclusief het horeca gedeelte (de kantine). De registratie is alleen door de GGD te zien en wordt automatisch na twee weken verwijderd.

Uiteraard blijft ook de mogelijkheid bestaan om de bezoekerslijst handmatig in te vullen.

Voor het voorbeeld van de QR-code klik hier: QR code Gezondheidsregistratie


Coronaprotocol S.V. Lottum

Gelukkig mogen we allemaal weer “de wei in”! Echter, gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus, is voorzichtigheid nog steeds geboden. Ook bij S.V. Lottum willen we graag een omgeving creëren, waarin jong en oud veilig kan sporten. Er is daartoe een protocol opgesteld voor eenieder die het sportpark betreedt. Wij willen iedereen verzoeken dit protocol strikt na te leven!

Voor het coronaprotocol klik hier: Coronaprotocol


Sponsoractie Plus Lucassen in Horst

Steun SV Lottum met de sponsoractie van Plus Lucassen: van 23 augustus tot en met 5 december kun je sparen voor je favoriet club: SV Lottum!!


We willen iedereen bedanken voor de inzet in het seizoen 2019-2020 zeker onze trainers en trainsters, leiders en leidsters en alle andere vrijwilligers. Allemaal een hele fijne zomervakantie en we zien jullie graag weer op ons sportpark in het nieuwe seizoen.


Match of the year:

Uitgedaagd door de Wandelvoetballers van S.V. Lottum speelden de Veteranen van onze Oranje-Wit club afgelopen maandagavond hun eerste (wandel)voetbalwedstrijd van dit kalenderjaar. Door de wandelvoetballers was een kleine afstraffing in het vooruitzicht gesteld. Na 5 minuten keken de Veteranen dan ook al tegen een 0-2 achterstand aan. Het was even wennen was het commentaar na afloop. Maar al voor de rust werd de score in een voorsprong omgebogen: 3-2. Na de rust werd deze voorsprong gestaag vergroot. Uiteindelijk stond er een uitslag van 9-5 op het scorebord; een eclatante overwinning. De derde helft werd gezamenlijk gespeeld op het terras op de vereiste 1,5 meter afstand. Wie hiervan de winnaar was, werd niet meegedeeld.


Jeugdtrainers S.V. Lottum afd. korfbal behalen trainerscertificaat: 

Op maandag 29-06-2020 werden in de kantine van het Lottumse sportpark Oud Aast  de certificaten van de K2 cursus uitgereikt door docent Henk Deegens aan de 7 jeugdleidsters/-leider van S.V. Lottum die de K2 trainers cursus van de KNKV gevolgd hebben.
Tijdens 4 bijeenkomsten kregen zij door de KNKV docenten praktische en theoretische kennis over het trainen en coachen van jeugdspelers.
De geslaagden zijn Emma Langeslag, Gemma Heinemans, Eef Sitsen, Mieke Hoogveld, Lisa Heinemans , Rian Thijssen en Theo Hoogveld.
Proficiat allemaal.


Indeling S.V. Lottum afd. voetbal jeugdteams:

De indeling van de teams voor onze jongste leden (JO-7 tot en met JO-11) is inmiddels ook gereed. Wil je weten hoe deze er uit ziet klik dan op de volgende link: Indeling Jeugdvoetbal (JO-7 tm JO-11).


Indeling S.V. Lottum afd. korfbal jeugdteams:

Een mooi maar vreemd korfbalseizoen nadert zijn einde . A.s. maandag gaan we in de bestuursvergadering kijken of en hoe we dit seizoen nog gezamenlijk af kunnen sluiten op een leuke manier. We zullen dan ook overleggen tot hoe lang de trainingen voor de jeugd nog doorgaan. Hierover  binnenkort nader bericht.

Voor nu zijn we blij dat in ieder geval de trainingen toch nog herstart zijn en om iedereen  weer  enthousiast sportend op ons sportpark te zien. Een groot dank je wel past hierbij ook aan alle vrijwilligers/trainers en ouders die afgelopen seizoen voor de club en onze jeugdleden hebben klaargestaan Hierbij de indeling van de jeugdteams voor het seizoen 2020/2021 .  Voor de volledige indeling klik op de volgende link: Indeling Jeugdkorfbal.


(Concept)Indeling S.V. Lottum-GFC’33 afd. voetbal jeugdteams:

Na het helaas abrupt gestopte seizoen 2019/2020 zijn we aan de slag gegaan voor het nieuwe seizoen. Een hele puzzel zeker gezien het feit dat we een samenwerking met GFC’33 zijn aangegaan en omdat door de noodzakelijke maatregelen een leidersoverleg niet echt mogelijk was. We hebben daarom via individueel overleg zaken besproken. De samenwerking met de jeugdafdeling van GFC’33 is verlopen in een prettige sfeer, gezamenlijk zijn we gekomen tot bijgaande (concept-)indeling, klik op de volgende link: Conceptindeling.


Kennismakingstrainingen S.V. Lottum en GFC’33 op 20 en 27 juni:

De gezamenlijke jeugdafdelingen van GFC’33 en SV Lottum zijn druk aan de slag geweest de afgelopen weken om een zo passend mogelijke teamindeling te maken. De nieuwe teams worden in het weekeind van 13/14 juni bekend gemaakt worden op de sites van beide verenigingen. In de categorie O12-O19 zullen 9 teams actief zijn waarvan er 7 een gemengde samenstelling kennen.

Op zaterdag 20 en 27 juni zullen er met de nieuwe gemengde teams van SV Lottum en GFC’33 kennismakingstrainingen plaatsvinden in de nieuwe (concept-)teamsamenstelling van volgend seizoen. Deze trainingen zullen plaatsvinden op de terreinen van SV Lottum.

We vragen aan de (nieuwe) trainers/leiders van deze teams om deze trainingen voor te bereiden zodat er op een leuke en ontspannen wijze met elkaar deze start gemaakt kan worden. Daar waar we denken dat dit een probleem op kan leveren, zullen we in overleg kijken hoe we dit opvangen. Meld je als je zelf ook als je denkt dat dit een probleem kan opleveren. Probeer ten aanzien van het vervoer zelf te kijken of er iets gecombineerd kan worden of dat de spelers vanuit Grubbenvorst gezamenlijk per fiets gaan.

Het trainingsschema ziet er op deze dagen als volgt uit:

20-6-2020      
J012-2G 13:00-14.30 Korfbalveld H1
J012-1 13.00-14.30 Korfbalveld H1
J015-2G 13.00-14.30 Korfbalveld H2
J017-1 14.30-16.00 Korfbalveld H1
J017-2G 14.30-16.00 Korfbalveld H2
J019-1G 14.30-16.00 Hoofdveld H1
27-6-2020      
J012-2G 13:00-14.30 Korfbalveld H1
J012-1 13.00-14.30 Korfbalveld H1
J015-2G 13.00-14.30 Korfbalveld H2
J017-1 14.30-16.00 Korfbalveld H1
J017-2G 14.30-16.00 Korfbalveld H2
J019-1G 14.30-16.00 Hoofdveld H1

Nieuwe korfbaltrainer selectie S.V. Lottum

Het bestuur van S.V. Lottum is blij te kunnen melden dat zij met ingang van  het seizoen 2020-2021 een nieuwe korfbaltrainer heeft gevonden voor de selectie; Frank Essers. Wij hopen op een mooie samenwerking. Hierbij stelt Frank zichzelf voor:

Ik ben Frank Essers, 39 jaar en met ingang van het seizoen 2020/2021 werkzaam als hoofdtrainer van S.V. Lottum.

 

Als zelfstandig ondernemer van een administratiekantoor ben ik verantwoordelijk voor de verwerking van de HR- en salarisadministratie voor ondernemingen in het MKB en de zorgsector. Verder ben ik regelmatig in de sportschool te vinden op de spinningfiets en fitnessapparatuur.

 

Ik kom uit een hele grote korfbalfamilie en ben dan ook mijn hele leven al betrokken in en rond de korfbalwereld. Van oorsprong kom ik uit het gemengd korfbal en ben ik begonnen bij Korfbalvereniging OEC in Helmond. Na een korte carrière als speler is bij OEC ook mijn trainerscarrière begonnen. Zoals zoveel trainers ben ook ik begonnen bij de jeugdteams en na enkele jaren heb ik de overstap gemaakt naar de senioren. Al meer dan 20 jaar ben ik ook betrokken bij het dameskorfbal waaronder vele jaren als trainer / coach van diverse verenigingen.

 

Naast het trainerschap ben ik in het zaalseizoen ook juryvoorzitter in de hoofd- en topklassen van zowel het dames- als gemengde korfbal. Op de zaterdagen ben ik het hele seizoen vaak te vinden bij wedstrijden van het gemengde korfbal. De zondagen staan geheel in het teken van het dameskorfbal.

 

Ik ga er van uit dat we dit jaar met het eerste team enkele stappen omhoog kunnen maken, waarbij naast het plezier, ook het winnen van wedstrijden belangrijk zijn om deze stappen te kunnen maken. Ik zie jullie graag terug langs de lijn tijdens de wedstrijden van SV Lottum


S.V. Lottum en GFC’33 zoeken enthousiaste kandidaten voor de functie van ; 

Trainer JO19-1

Eventueel te combineren met de taak van Hoofd Jeugdopleiding bij GFC’33.

S.V. Lottum heeft ruim 60 jeugdleden. Met ingang van het seizoen 2020-2021 werken we binnen de junioren samen met GFC’33 uit Grubbenvorst (150 jeugdleden). Er zullen meerdere combinatieteams komen vanaf O13, waaronder JO19-1. In de visie van beide clubs gaat opleiden boven prestatie. We willen attractief en aanvallend ingesteld spelen, met een goede techniek als basis. Plezier én prestatie gaan daarbij hand in hand.

Voor Onder 19-1 zoeken wij een communicatief vaardige en gediplomeerd trainer die in staat is de verbinding te maken met de hoofdtrainers en staf van beide eerste elftallen. De standaardteams van GFC’33 en S.V. Lottum spelen in respectievelijk de 4e klasse en 5e klasse KNVB. Hoofdtaak van de nieuwe onder 19 trainer is het beter maken van jeugdspelers en hen klaarstomen en voorbereiden op de overgang van de selectieteam bij de senioren of naar een van de recreatieve teams.

Er bestaat de mogelijkheid om het werk als trainer te combineren met de taak van hoofd jeugdopleiding binnen GFC’33. Hierbij staat het coachen en begeleiden van andere trainers en leiders voorop.

Wij bieden de nieuwe trainers uiteraard alle benodigde trainingsfaciliteiten. Verder ontvangt de trainer een kledingpakket en een passende vergoeding voor de functie (met of zonder de taak van hoofd jeugdopleiding).

Wanneer jij geïnteresseerd bent kun je een mail (met CV) sturen naar Ed Peters, bestuurslid technische zaken van GFC’33 (technischezakensenioren@gfc33.nl). Bij hem kun je ook terecht voor meer informatie (06-52678627).S.V. Lottum hervat de trainingen voor de jeugd !:

Vanaf woensdag 6 mei starten we weer met de trainingen voor de jeugd t/m 12 jaar. Via de leiding van je team krijgen de leden en ouders hierover bericht. We hopen vanaf dinsdag 12 mei ook weer met de trainingen voor de jeugd van 13 t/m 18 jaar te starten. Nadere info hierover volgt. Veel sportplezier !


Jako Voetbal- en korfbaldagen 2020

Hallo jongens en meisjes,
Vorige week kwam er een hoopvol bericht vanuit de overheid waarin werd aangegeven dat jongeren tot en met 12 jaar weer mochten gaan sporten. Naar aanleiding van dat bericht hebben we contact gezocht met verschillende instanties en hebben we uiteindelijk te horen gekregen dat zij geen reden zien om de JAKO dagen niet door te laten gaan. Echter ligt het definitieve besluit daarvan bij de gemeente. De verschillende organiserende clubs zijn daarop in overleg getreden met de gemeentes om langs die weg zo snel als mogelijk duidelijkheid te verschaffen.
Dat heeft er in het geval van de JAKO dagen in Lottum (Voetbal en Korfbal) toe geleid dat op last van de gemeente Horst aan de Maas is besloten dat de JAKO dagen 2020 in Lottum vanwege het corona-virus niet door kunnen gaan.
We hadden vanzelfsprekend de kinderen – in deze moeilijke tijd – graag een leuke, sportieve week bezorgd. We balen er dan ook enorm van, maar hebben vanzelfsprekend begrip voor het besluit. Immers gaat gezondheid boven alles.
Wanneer je het inschrijfgeld al hebt voldaan bij inschrijving, zal ik zorgen voor een spoedige restitutie.
Hopelijk kunnen we de JAKO dagen in 2021 gewoon wel weer organiseren!
in geval van vragen of onduidelijkheden verneem ik graag van je.
Met vriendelijke groet,
Sander Verheijen
06 – 2846 9326
info@sportevents4kidz.nl


Jeugdafdelingen van S.V. Lottum en GFC’33 gaan samenwerken.

Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2020-2021 gaan de jeugdafdelingen van S.V. Lottum en GFC’33 samenwerken. Beide clubs merken dat het door het dalende ledenaantal steeds lastiger wordt om teams in alle leeftijdsgroepen op de been te krijgen. Nu lukt dat wellicht nog met veel dispensaties en vervroegd doorschuiven, maar binnen enkele jaren biedt dit al geen oplossing meer.

Bovendien betekent dispensaties en vervroegd doorschuiven dat er grote leeftijdsverschillen ontstaan binnen teams en dat is ook niet altijd wenselijk. Vandaar dat de besturen en jeugdcommissies van beide clubs nu de handen ineen slaan.
In eerste instantie is de samenwerking gericht op de junioren (vanaf onder 12 t/m onder 19). Binnen deze leeftijdsgroepen met samen ongeveer 130 spelers zullen er komend seizoen al een aantal gemengde teams komen, dus met spelers uit Grubbenvorst én Lottum. In april en mei geven de clubs verder invulling aan de samenwerking en worden nadere afspraken gemaakt over onder meer de verdeling van wedstrijden en trainingen over de beide dorpen. Streven is om de invulling half juni gereed te hebben en teamindelingen te presenteren.
Beide clubs realiseren zich dat de samenwerking vragen gaat oproepen bij de jeugd, bij ouders, trainers en leiders. Daarom worden ook zo snel als dat weer kan informatie-avonden georganiseerd. De coronacrisis laat dit echter op dit moment niet toe, waardoor we vooral gebruik moeten maken van digitale communicatie via onder meer app-groepen, facebook en de websites van de clubs. Hier zullen we regelmatig berichten plaatsen over de voortgang.
Voor meer informatie of dringende vragen kan altijd telefonisch of per mail contact opgenomen worden met de bestuursleden Xander Boers (GFC’33) of Dave Bours (S.V. Lottum).
Besturen en jeugdcommissies S.V. Lottum en GFC’33

Bericht van de KNVB

Er is op dit moment geen datum bepaald waarop uiterlijk wordt besloten of de huidige competitie nog (geheel) kan worden afgerond. De ontwikkelingen volgen elkaar dermate snel op dat we hierbij handelen naar de informatie die op dat moment voorhanden is. Op dit moment geldt dat alles is uitgesteld t/m 6 april; voor daarna wordt gewerkt aan verschillende scenario’s. Streven hierbij is om de competities in de A-categorie helemaal uit te laten spelen (i.v.m. de bijbehorende promoties en degradaties). Voor de afloop van de competities in de B-categorie wachten we vooralsnog de verdere ontwikkelingen af. Indien kort na 6 april (delen van) de competities hervat kunnen worden, zal er in ieder geval in het Paasweekend geen dubbel programma ingepland worden. Ons uitgangspunt is dat uiterlijk 30 juni de competitie eindigt. Dit i.v.m. de zomervakanties en de start en voorbereidingen op het seizoen 2020/’21.


Nieuws inzake corona virus

De KNVB en KNKV hebben besloten tot 6 april alle voetbal- en korfbalwedstrijden af te gelasten ivm het corona virus. Het bestuur van S.V. Lottum heeft in navolging van het advies van de KNVB en KNKV besloten ook met onmiddellijke ingang onze trainingen en bijeenkomsten voor voet- en korfbal niet door te laten gaan tot nader bericht.

Update 23 maart ; Het KNKV roept alle verenigingen op tot 1 juni de deuren gesloten te houden.

Update 21-04-2020

Vanaf 29 april mogen de jeugdleden t/m 18 jaar onder strikte voorwaarde weer gaan trainen. We zullen hier met het bestuur op korte termijn over vergaderen en zo snel mogelijk bericht geven aan onze jeugdleden wat we kunnen organiseren.


Korfbalsters B1 zaalkampioen !

De meiden van de B1 hebben zaterdag 7 maart het kampioenschap in de zaalcompetitie 2019-2020 behaald. Met een mooie 9-5 overwinning op Oxalis zijn zij onbereikbaar geworden voor de concurrentie. Proficiat meiden en jullie trainer en trainsters met dit mooie resultaat.


S.V. Lottum webshop

Bij S.V. Lottum bestaat de mogelijkheid om artikelen van onze kledinglijn zoals trainingspakken, trainingsbroeken, t-shirts, tassen en zelfs ballen en andere sportaccessoires te bestellen. De kleding die we aanbieden is van het merk JAKO en wel de mooie teamlijn “Competition 2.0”. Meer informatie en bestellen via de webshop van S.V. Lottum: svlottum.clubwereld.nl


Nieuwe trainingsdata wandelkorfbal bekend

Het wandelkorfbal heeft een aantal geslaagde trainingen gehad waarbij er een vaste groep enthousiaste deelnemers is gekomen. Dit gaat dus zeker een vervolg krijgen .  Op woensdag 22 en 29 januari en woensdag 12 en 26 februari zijn de volgende trainingen in de Smetenhof in Lottum van 19.30-20.30 uur. Iedereen is van harte welkom om vrijblijvend te komen kijken of mee te doen. Voor meer info ; korfbal@svlottum.nl


Verlenging contract hoofdtrainer S.V. Lottum 1

Het bestuur van S.V. Lottum en hoofdtrainer Wiel Roox uit Venlo hebben gezamenlijk besloten om het aflopende contract met één jaar te verlengen. Wiel Roox is op dit moment bezig aan zijn eerste seizoen bij onze club.


JO17-1G met nog 1 wedstrijd te spelen kampioen

Dankzij een zwaarbevochten overwinning op Resia (2-1) is S.V Lottum JO17-1G gisteren glansrijk kampioen geworden! Na 9 wedstrijden zijn slechts twee verliespunten gelden en werden 58 doelpunten gescoord. Daar staan slechts 13 tegentreffers tegenover. Met zulke cijfers ben je de meer dan terechte kampioen. Spelers en leiders van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!


Eerste wedstrijd wandelvoetballers eindigt in gelijkspel

In hun eerste officiële wedstrijd hebben de wandelvoetballers van S.V. Lottum een spectaculair gelijkspel behaald: 9 – 9. Tegen de ervaren ploeg van Wittenhorst bleven onze wandelvoetballers fier overeind. Zonder meer een knappe prestatie die naar meer smaakt!!


Wandelvoetbal S.V. Lottum, wijziging trainingsschema

De trainingsavond van het wandelvoetbalteam van S.V. Lottum is gewijzigd van de vrijdagavond naar de maandagavond. Wil je een keer ervaren hoe het (ook alweer) is om tegen een bal te trappen, kom dan gewoon naar de wekelijkse training (19.30 uur) toe. Alle leeftijden, ook dames, zijn van harte welkom!!!!


Geslaagde eerste bijeenkomst wandelkorfbal!

Op woensdag 30 oktober j.l. vond op het Lottumse sportpark een historische allereerste bijeenkomst van het wandelkorfbal plaats. Een aantal Lottumse dames was benieuwd naar deze nieuwe vorm van korfballen.Samen met de recreanten werd er een leuk wedstrijdje wandelkorfbal gespeeld. De gezelligheid stond voorop maar er werd toch ook al volop gescoord door de aanwezige dames. Na de wedstrijd werd er in de kantine nog gezellig nagepraat.Op 20 november om 19.30 uur zal deze avond een vervolg gaan krijgen in de gymzaal van de Smetenhof in Lottum .  Wij hopen dan nog meer sportieve deelnemers te mogen begroeten!

Jubilarissen S.V. Lottum

 
Op de jaarvergadering op dinsdag 22 oktober j.l. zijn de jubilarissen van S.V. Lottum gehuldigd.
25 jaar lid van de afdeling korfbal is Lennie Wagemans. 40 jaar lid bij de afdeling voetbal is Marc Pustjens.
Ook 40 jaar lid maar helaas niet aanwezig op de jaarvergadering zijn Peter Brouwers, Lou Rijvers en Piet Driessen.
Allemaal proficiat namens bestuur en alle leden van S.V. Lottum

Korfbalsters S.V. Lottum F1 kampioen !

Onze meiden van de F1 die voor het eerst competitiewedstrijden spelen zijn er meteen in geslaagd kampioen te worden. Ze wonnen zaterdag 12 oktober hun eigen wedstrijd tegen Oranje Wit met 7-2 maar moesten daarna wachten op de uitslag van concurrent Peelkorf . Die bleken verloren te hebben en dat betekent dat de meiden van de F1 kampioen zijn.
Proficiat meiden en leidsters/trainsters Marjet , Karin en Gemma


Korfbalsters S.V. Lottum E1 herfst kampioen 

In een zeer spannende wedstrijd is de E1 van S.V. Lottum op zaterdag 12 oktober kampioen geworden van de 1e helft veldcompetitie 2019-2020 . De meiden van de E1 wonnen de kampioenswedstrijd tegen het Brabantse ODC nipt met 7-6.
Proficiat meiden en leidsters Marijn en Yvonne!


Uitslag Loterij Perdemarkt 2019:

1e plaats lotnummer 15941 = 500 euro
2e plaats lotnummer 13318 = 300 euro
3e plaats lotnummer 16104 = 200 euro
4e plaats lotnummer 10817 = 100 euro
5e plaats lotnummer 16312 =100 euro
6e plaats lotnummer 13847 = 100 euro
7e plaats lotnummer 10806 = 100 euro
8e plaats lotnummer 14878 = 100 euro
9e plaats lotnummer 12195 = 100 euro
10e plaats lotnummer 13481 = 100 euro
11e plaats lotnummer 11159 = 100 euro
12e plaats lotnummer 11629 = 100 euro
13e plaats lotnummer 16215 = 100 euro

Voor het ophalen van de prijzen neem je contact op met tel . 06-53169826

Bedankt aan iedereen die ons gesteund heeft en aan de leden voor de verkoop van de loten

Alle prijswinnaars gefeliciteerd!


Kennismaking wandelkorfbal S.V. Lottum

Op woensdag 16 oktober a.s. vindt er op het Lottumse sportpark een demonstratie training wandelkorfbal plaats.

Iedereen is van harte welkom van 19.30-20.30 uur .

Aansluitend is er nog een gezellig samen zijn in de kantine.


S.V. Lottum doet mee aan de Rabo ClubSupport Campagne 2019.

Rabobank Horst Venray organiseert ook dit jaar weer de ClubSupport Campagne. De Rabo ClubSupport Campagne is er om verenigingen en stichtingen financieel een steuntje in de rug te geven. De bijdrage is bedoeld om hen te ondersteunen bij activiteiten die ze ontplooien. Ook S.V. Lottum heeft zich ingeschreven voor de ClubSupport Campagne.

Wat houdt dit in? Leden van Rabobank Horst Venray kunnen van 27 september tot en met 11 oktober 2019 hun stem uitbrengen op één of meerdere verenigingen die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op S.V. Lottum worden uitgebracht, des te meer geld wij ontvangen. In totaal wordt er € 150.000,- verdeeld, dus reden genoeg om zoveel mogelijk Rabobank-leden te mobiliseren om stemmen voor ons te werven!
Hoe werkt het: elk meerderjarig lid van Rabobank Horst Venray ontvangt voor de stemperiode per post een stemkaart. Met een unieke code kunnen zij vervolgens online stemmen; 5 stemmen mag je uitbrengen waarvan er maximaal twee op dezelfde vereniging of stichting mogen worden uitgebracht.
Als je nog te jong bent om lid te zijn, dan kun je natuurlijk aan je vader en moeder of aan je Opa en Oma vragen om op S.V. Lottum te stemmen.

Ons bestedingsdoel:

LED there be light !

S.V. Lottum houdt van duurzaam!

Na de eerdere investeringen in zonnepanelen en een milieubesparende verwarming willen we komende jaren al onze gloei- en halogeenlampen gaan vervangen door energiezuinige LED exemplaren. Hiermee willen we onze energiekosten nog meer verlagen en de besparing besteden aan verbetering van de sportactiviteiten voor de jeugd en senioren.Wandelvoetbal S.V. Lottum

Iedere vrijdag om 19.30 uur trainen de wandelvoetballers van S.V. Lottum. Gezelligheid staat hierbij voorop. Wil je een keer ervaren hoe het (ook alweer) is om tegen een bal te trappen, kom dan gewoon naar de wekelijkse training toe. Alle leeftijden, ook dames, zijn van harte welkom!!!!


Het eerste elftal voetbalt weer, de Maasdorpencup is begonnen!!

Het Maasdorpencup-toernooi werd dit jaar georganiseerd door Resia’42 (Wellerlooi).
Uitslagen wedstrijden van S.V. Lottum in de voorronde:
S.V. Lottum – HRC’27 1-0
Resia’42 – S.V. Lottum 1-1
S.V. Lottum – RKDSO 0-0

Zaterdag 24 augustus 2019 speelde S.V. Lottum de finale om de felbegeerde beker tegen DEV-Arcen ; deze werd  helaas verloren met 7-3

Contributie seizoen 2019-2020

Binnenkort wordt de contributie weer geïnd.

Voor de korfbal is dit rond 30 september, voor de voetbal rond 10 oktober.

De nota’s zullen al eerder via de mail worden verstuurd.

Meer informatie over de contributie vindt u op deze site onder Club info onderdeel ; lid worden .

Zijn er nog wijzigingen geef die dan zo spoedig mogelijk door op info@svlottum.nl.


Vacatures Jeugdleider afdeling Voetbal

We zijn nog op zoek naar leiders voor de teams van JO15-1 en JO17-1. Vind jij het leuk om sportief bezig te zijn met jeugd? Jouw hulp kunnen we heel goed gebruiken! Heb je interesse, meld je dan bij Marc Pustjens: 06-10071312


Indelingen  jeugd- en seniorenteams S.V. Lottum  korfbal 2019-2020   en trainingstijden jeugd

De indeling  jeugd- en seniorenteams voor het seizoen 2019-2020 vinden jullie onder het kopje korfbal  korfbalteams . We wensen de speelsters en begeleiding  alvast een heel mooi seizoen toe!!

Trainingsschema jeugdteams:

Dinsdag 18-45-19.45 uur B1-C1-D1

Donderdag 18-45-19.45 uur B1-C1   

Donderdag 18.45-19.45 uur D1 ( niet verplicht) 

Donderdag E1 18.30-19.30

Donderdag F1 18.30-19.30 

Donderdag om de week F2 en nieuwe leden 18.30-19.15 


Geslaagde sluitingsdag seizoen 2018-2019

Gisteren is het seizoen afgesloten met de outdoor versie van Baas van SV Lottum. Dit toernooi, waarin door 6 teams werd gestreden, is gewonnen door het team van SV Lottum1 – Voetbal. De dag werd beëindigd met een lekkere BBQ.


Indeling jeugd- en seniorenteams S.V. Lottum Voetbal 2019-2020

Onder het kopje Voetbal – Voetbalteams zijn de indelingen geplaatst van de jeugd- en seniorenteams voor het seizoen 2019-2020. We wensen de spelers en leiders alvast een heel mooi seizoen toe!!


Wandelvoetbal; the story continues!!

De volgende bijeenkomst voor het wandelvoetbal staat gepland op vrijdag 21 juni, wederom om 19.00 uur!


Korfbalsters C1 kampioen!

Korfbalsters C1 kampioen !! Na afgelopen seizoen al 2 keer een tweede plaats te hebben behaald is het de meiden van de C1 nu met een mooie 8-2 overwinning op oxalis gelukt om het zeer verdiende kampioenschap in de 2e helft van de veldcompetitie te behalen. Proficiat !!


Kennismaking wandelvoetbal in Lottum

Na een zeer geslaagde eerste kennismaking (zie foto) met het Wandelvoetbal bij S.V. Lottum, zal er op donderdag 6 juni om 19:00u een tweede bijeenkomst georganiseerd worden. Na afloop uiteraard ook weer een gezellige derde helft, deze keer met de interland Nederland – Engeland (Halve finale Nations League).

Wil je vooraf meer informatie, dan kun je contact opnemen met Peet Hermkens, Piet Hutjens of via info@svlottum.nl.


Kennismaking en demonstratie wandelvoetbal in Lottum

De KNVB en het Ouderenfonds promoten het Wandelvoetbal in Nederland. S.V. Lottum wil samen met KBO-afdeling Lottum nagaan of hier in Lottum ook belangstelling voor is. Wil je eens bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet verleerd bent, of zonder voetbalervaring gewoon lekker bewegen in de buitenlucht, kom dan op vrijdagavond 24 mei om 19:00u naar sportpark Oud Aast en breng je trim- of voetbalschoenen mee, dan kun je het meteen proberen. Uiteraard is na afloop de kantine geopend voor een gezellige derde helft. Wil je vooraf meer informatie, dan kun je contact opnemen met Peet Hermkens, Piet Hutjens of via info@svlottum.nl.


Geslaagd korfbalkamp 2019!

Het koningsweekend van 2019 zijn de korfbal meiden van S.V. Lottum weer op korfbalkamp geweest. Dit jaar was het kamp in Sevenum . Tijdens deze dagen hebben zij gestreden om de beste tijdreiziger te worden van het korfbalkamp . Het was een spannende strijd tussen de fanatieke en strijdlustige meiden. Wij willen de kampleiding heel erg bedanken voor het super gezellige en top georganiseerde korfbalkamp. De meiden verheugen zich al op volgend jaar!


Wiel Roox gecontracteerd als nieuwe trainer voor S.V. Lottum!

S.V. Lottum heeft Wiel Roox uit Venlo gecontracteerd als nieuwe hoofdtrainer met ingang van het seizoen 2019/2020.

Sinds 2014 is Wiel Roox werkzaam bij VCH en heeft daar ook de selectie onder zijn hoede. Daarvoor is hij als techniek- en jeugdtrainer werkzaam geweest bij onder andere SV Blerick en VVV-Venlo. Wij wensen Wiel veel succes toe bij zijn werkzaamheden in Lottum!


S.V. Lottum E1 ongeslagen zaalkampioen !

De korfbalmeiden van de E1 van Lottum zijn zaterdag 23 maart op zeer overtuigende wijze zaalkampioen van het seizoen 2018/2019 geworden. De afsluitende wedstrijd tegen Merselo wisten zij met 22-1 te winnen. In de gehele zaalcompetitie wonnen zij al hun wedstrijden en scoorden maar liefst 202 doelpunten.
Meiden en leidsters Roos, Emma en Petra proficiat met deze topprestatie !


S.V. Lottum F1 spellenkampioen !

De F1 is er vandaag in geslaagd spelletjeskampioen van de zaalcompetitie te worden door het vaakst het afsluitende spel dat na iedere wedstrijd gespeeld wordt te winnen. Vandaag was dit pionnenroof. Omdat zij in de reguliere competitie een mooie 2e plaats behaalden kregen de meiden van de F en hun leidsters Marijn en Yvonne een verdiende traktatie. Proficiat !


S.V. Lottum E1 ongeslagen spellenkampioen !

De E1 is zaterdag 16 maart tegen HBSV uit Hout Blerick spelletjes kampioen geworden. Zij wisten in de zaalcompetitie alle spellen van de spellenreeks die na de reguliere wedstrijd wordt gespeeld te winnen. Proficiat meiden en leidsters Roos, Emma en Petra!


BVB Substrates voor het tiende jaar hoofdsponsor van S.V. Lottum

De hoofdsponsor van S.V. Lottum, BVB Substrates uit Grubbenvorst, heeft het nog lopende sponsorcontract met één jaar verlengd. Eén van de belangrijkste substraatleveranciers van Europa gaat met dit nieuwe contract het 10e seizoen volmaken als hoofdsponsor van S.V. Lottum.
BVB Substrates heeft tevens besloten, per direct, het vaandelteam van S.V. Lottum nogmaals in het nieuw te steken. Hierdoor zal het eerste voetbalelftal nog minstens tot en met het seizoen 2019/2020 te bewonderen zijn in de tenues met BVB Substrates op de borst.


S.V. Lottum afd. korfbal heeft nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen; Rick Verlinden: 

Wij wensen hem alvast veel succes en verheugen ons op een prettige samenwerking. Hierbij stelt hij zichzelf voor;

Ik ben Rick Verlinden, 27 jaar en vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Lottum.

Hoewel mijn trainers carrière nog pril is, heb ik wel al de nodige teams getraind. Zoals iedere trainer ben ook ik begonnen bij de jongere jeugd, en al snel heb ik me de opleiding KT 2 & KT 3 gevolgd en deze met succes afgerond. Tijdens mijn KT 3 cursus heb ik gefungeerd als assistent trainer / coach bij onze B1 die op dat moment op het hoogste niveau van Nederland speelde, dat was een behoorlijke leerervaring. In het verleden trainde ik samen met Thijs (Huidige trainer van Lottum) bij verschillende clubs het 2e team en/of A1 om zodoende te integreren in het dameskorfbal. 4 jaar geleden ben ik zelf als hoofdtrainer begonnen bij ROKA, Vanaf mijn 17e heb ik zelf in het 1e van Ready gespeeld, het seizoen dat ik afscheid nam als speler was ook meteen het hoogtepunt in mijn korfbal carrière. Zowel in de zaal als op het veld dwongen we een promotie wedstrijd af naar de 2e klasse. Ik ben een kind van de club zoals mensen altijd zeggen; Hoewel ik zelf gestopt ben met spelen zien ze me regelmatig bij een thuiswedstrijd van het 1e , daarnaast ben ik sinds dit seizoen ook penningmeester van de club, en deel ik mijn stoel in een aantal commissies.

We zullen ons snel zien op het veld van SV Lottum.


Jan Kuiperij verlaat S.V. Lottum

In goed onderling overleg hebben het bestuur van S.V. Lottum en trainer Jan Kuiperij besloten niet samen verder te gaan na het lopende seizoen.
Jan Kuiperij heeft de selectie van de vijfdeklasser dan twee seizoenen onder zijn hoede gehad. Met de eerste periodetitel op zak hopen we samen met hem het huidige seizoen op een mooie manier af te sluiten.
S.V. Lottum is op zoek naar een nieuwe trainer.


JO11-1 S.V. Lottum ongeslagen kampioen


De JO11-1 van S.V. Lottum is ongeslagen kampioen geworden in de najaarsreeks. In een seizoen waarin alle wedstrijden werden gewonnen, werd maar liefst 76 keer gescoord in 8 wedstrijden. Het team kreeg slechts 13 doelpunten tegen!
Jongens en leiding van harte gefeliciteerd met dit resultaat!!


Nieuwe webshop S.V. Lottum is on-line

De vernieuwde webshop van S.V. Lottum is beschikbaar. In deze shop zijn diverse artikelen in de clubkleuren verkrijgbaar. Met elke aankoop steun je onze prachtige vereniging!!
De webshop is te vinden onder het kopje Club-info of via deze link: Webshop S.V. Lottum


Proficiat jeugdprinses Lynn 1 , speulsters van os A1 en jeugdprins Jop 1 , speuler van os JO17-1 met jullie oetverkiezing en weej wensen jullie namens , bestuur, leden en vrijwilligers van S.V. Lottum ennen hiele schonne carnavalstied!


Baas vaan S.V. Lottum


KNVB benoemt Hans Loonen tot Lid van Verdienste

Hans Loonen is dinsdagavond tijdens de jaarvergadering gehuldigd vanwege het feit dat hij 25 jaar actief is als bestuurslid van SV Lottum.

De ambassadeur van de KNVB, Arie Janssen, reikte namens de KNVB de oorkonde van Verdienste uit met het bijbehorende speldje. Dit is de op een na hoogste onderscheiding die de KNVB uitreikt. Hans Loonen is, naast zijn bestuurslidmaatschap namelijk ook actief als scheidsrechter en wedstrijdsecretaris. Daarnaast is Hans mede-organisator van de Lottumse voetbaldagen. Verder heeft hij de afgelopen jaren nog veel meer vrijwilligerstaken op zich genomen. Namens alle leden en het bestuur van S.V. Lottum willen we Hans dan ook van harte feliciteren met deze terechte onderscheiding!


Jubilarissen S.V. Lottum

Op de ledenvergadering van 23 oktober jongstleden mocht S.V. Lottum drie van haar leden in het zonnetje zetten, vanwege hun 25-jarig lidmaatschap. De aanwezige jubilarissen Dennis Rutten en Hans Loonen werden toegesproken en mochten een attentie in ontvangst nemen. De derde jubilaris Chris Hoeijmakers was helaas verhinderd. Namens alle leden van S.V. Lottum willen we de jubilarissen vanaf deze plek nogmaals hartelijk feliciteren!


Onderhoud door Zorgboerderij Hoeve de Vonkel

Ook dit jaar werden de houtsingels rond het trainingsveld weer onderhanden genomen door enkele jongens van Zorgboerderij Hoeve de Vonkel.

Klik hier voor meer foto’s.


Korfbalsters E1 kampioen!

Met een prachtige overwinning van 14-1 tegen Merselo E1 is het de meiden van de E1 van S.V. Lottum en hun leidsters Roos , Emma en Petra op zaterdag 13-10 gelukt ongeslagen kampioen te worden van de eerste helft van de veldcompetitie. Doordat ze ook nog het aansluitende spel wonnen zijn ze ook nog spellenkampioen . Proficiat allemaal. Super gedaan!
 

S.V. Lottum is vanaf nu Erkend Stage/Leerbedrijf

Onze vereniging S.V. Lottum is erkend als leerbedrijf voor een aantal opleidingen. Hierdoor zijn er mogelijkheden om stagiaires een erkende stageplek te bieden en zullen de stagiaires worden beloond met een officieel certificaat.
Een belangrijk deel van mbo-opleidingen bestaat uit werken en leren in de praktijk, de zogenaamde beroepspraktijkvorming (bpv). Studenten doen dat bij een erkend leerbedrijf. Ze doen er werkervaring op en leren de fijne kneepjes van het vak. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, dragen ze bij aan de toekomst van het vakmanschap. SBB ondersteunt leerbedrijven en praktijkopleiders bij die belangrijke taak.

Als erkend leerbedrijf van SBB hebben wij de mogelijkheid om studenten een aantrekkelijke stageplek te bieden.

S.V. Lottum heeft o.a. een erkenning voor de kwalificatie(s):
– Coördinator sportinstructie, training en coaching – MBO 4
– Sport- en Bewegingsleider – MBO 3

Heb je vragen? Wil je graag stage lopen bij S.V. Lottum? Mail dan naar: info@svlottum.nl


S.V. Lottum stunt in bekertoernooi!

Met een klinkende 5-0 overwinning op Koningslust heeft het vaandelteam van S.V. Lottum zich vanmiddag verzekerd van de volgende ronde van het bekertoernooi. In een poule met de vierdeklassers Koningslust en SVEB en de derdeklasser S.V. Melderslo bleek (vijfdeklasser!) S.V. Lottum uiteindelijk de sterkste. In de eindstand eindigde Lottum exact gelijk met Melderslo, zowel qua punten als doelsaldo. De zeer verdiende 2-0 thuisoverwinning op Melderslo gaf daardoor de doorslag in het voordeel van Lottum. Loting zal uitwijzen wie de volgende tegenstander van Lottum zal worden.


Indeling S.V. Lottum 1 afdeling voetbal seizoen 2018-2019

De indeling van het eerste elftal voor het seizoen 2018-2019 is bekend. Onze mannen gaan het opnemen tegen de volgende tegenstanders:
Egchel
Grashoek
Kronenberg
Kwiek Venlo
Leunen
Resia
RKDSO
RKSVN
SV United
SVOC’01
Sporting S.T.
VCH
vvVOS

We hopen op een succesvol seizoen!!Geslaagde klusdag bij S.V. Lottum;

Op zaterdag 23 juni werden alle kleedlokalen van S.V. Lottum opnieuw getext. Van alle seniorenteams van de afdeling korfbal en voetbal waren enkele leden aanwezig om deze klus te klaren. We gaan dit voortaan jaarlijks organiseren waarbij we iedere keer andere leden zullen uitnodigen om ons te helpen bij het onderhoud van het sportpark. Alle harde werkers van zaterdag 23 juni hartstikke bedankt voor jullie inzet . Het ziet er weer mooi uit op ons Sportpark!


Uitslag clubkasactie Rabobank Horst Venray

Bedankt aan iedereen die op ons gestemd heeft tijdens de Rabobank Clubkas Campagne actie waardoor wij een heel mooi bedrag (€788,84) mochten ontvangen van de Rabobank voor onze clubkas! De plannen voor het bestedingsdoel dit jaar zijn om al onze gloei- en halogeenlampen te gaan vervangen door energiezuinige LED exemplaren. Hiermee willen we onze energierekening nog meer verlagen en daarmee de mogelijkheid creëren om dit geld te besteden aan sport gerelateerde activiteiten.


Indeling jeugdteams S.V. Lottum Voetbal 2018-2019

Onder het kopje Voetbal – Voetbalteams zijn de indelingen geplaatst van de jeugdteams voor het seizoen 2018-2019. We wensen de spelers en leiders alvast een heel mooi seizoen toe!!

Overzicht S.V. Lottum Voetbal 2017-2018

De KNVB heeft de scores bekend gemaakt van S.V. Lottum over het seizoen 2017-2018:

Of klik hier


Reportage op het online-voetbalkanaal FC Afkicken.

De reportage die afgelopen zondag door FC Afkicken is gemaakt rondom de wedstrijd S.V. Lottum 1 – B.V.V. ’27 1 is nu te bekijken op YouTube. Klik op onderstaande link voor het volledige verslag:

Reportage FC Afkicken


Zondagmiddag krijgen we bij de wedstrijd van S.V. Lottum 1 bezoek van het online-voetbalkanaal FC Afkicken.

Dit online-kanaal maakt op YouTube programma’s waarin voetbal centraal staat. Van een live-show met bekende journalisten tot een spelletjesshow met Eredivisie-spelers, alles komt voorbij! Ze werken samen met de TOTO en zijn sinds de winterstop begonnen met een programma rond het amateurvoetbal genaamd FC1x2. In dit programma bezoeken ze elke week een andere amateurvereniging op een ander niveau. Zo zijn ze zo’n twaalf weken geleden begonnen in Tilburg bij vijfdeklasser WSJ en zijn inmiddels al in de nodige provincies geweest. Van Noord-Groningen tot Zuid-Limburg en van de 2e klasse tot en met de 5e klasse. De kern van het programma is dat ze de thuisclub supporten, in beeld brengen, en dat hun resultaat het verdere avontuur bepaalt. Wint de thuisclub, dan gaan ze een week later naar een wedstrijd op een niveau hoger. Bij een gelijkspel blijven ze gehandhaafd en bij een verlies degraderen ze. Komende zondag in Lottum bij S.V. Lottum 1 – BVV’27 1.


S.V. Lottum doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne 2018

Rabobank Horst Venray organiseert ook dit jaar weer de Clubkas Campagne. De Rabobank Clubkas Campagne is er om verenigingen en stichtingen financieel een steuntje in de rug te geven. De bijdrage is bedoeld om hen te ondersteunen bij activiteiten die ze ontplooien. Ook S.V. Lottum heeft zich ingeschreven voor de Clubkas Campagne.
Wat houdt dit in? Leden van Rabobank Horst Venray kunnen tussen dinsdag 8 mei 2018 en woensdag 23 mei 2018 hun stem uitbrengen op één of meerdere verenigingen die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op S.V. Lottum worden uitgebracht, des te meer geld wij ontvangen. In totaal wordt er € 150.000,- verdeeld, dus reden genoeg om zoveel mogelijk Rabobank-leden te mobiliseren om stemmen voor ons te werven!
Hoe werkt het: elk meerderjarig lid van Rabobank Horst Venray ontvangt voor de stemperiode per post een stemkaart. Met een unieke code kunnen zij vervolgens online stemmen, waarvan hij of zij er maximaal twee op dezelfde vereniging of stichting mag uitbrengen.

Ons bestedingsdoel: S.V. Lottum gaat voor een duurzame toekomst. In het afgelopen jaar hebben we (mede door een bijdrage van de Rabobank Clubkas Campagne) onze warmwaterboiler vervangen door een energiezuinig exemplaar. Verder hebben we in het verleden al zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van onze kleedlokalen. De plannen voor dit jaar zijn om al onze gloei- en halogeenlampen te gaan vervangen door energiezuinige LED exemplaren. Hiermee willen we onze energierekening nog meer verlagen, en daarmee de mogelijkheid creëren om dit geld te besteden aan sport gerelateerde activiteiten.

STEM OP S.V. LOTTUM !!!!


Basisscholen korfbaltoernooi 2018

Op 18 april aanstaande zal op sportpark “de Merel” in Melderslo weer het jaarlijkse Basisscholen Korfbaltoernooi voor de regio Horst worden gehouden. Het toernooi zal duren van 13.30 uur tot 18.00 uur.
Voor opgaven of meer informatie kun je je wenden tot: schoolkorfbalhorstaandemaas@hotmail.com.

Zie ook de bijgevoegde poster: Poster Schooltoernooi 2018


Korfbalsters F2 spellenkampioen:

Onze jongste leden van de afdeling korfbal zijn spellenkampioen van de zaalcompetitie 2017-2018 geworden. Eerder lukte hen dit ook al in de veldcompetitie. Op zaterdag 3 maart werden zij hiervoor gehuldigd in de Smetenhof in Lottum . Meiden van de F2 en jullie leidsters Renate, Yvonne en Iris proficiat. Top gedaan!


Toppers E1 korfbal zaalkampioen ;

Het is de meiden van de E1 en hun leidster Mieke wederom gelukt om kampioen te worden. Nadat zij eerder dit seizoen al op het veld kampioen werden lukte dit nu ook in de zaalcompetitie. Ze speelden vanmorgen hun kampioenswedstrijd tegen Oranje Wit en wonnen met maar liefst 16-1 . Ze maakten in de zaalcompetitie in totaal 133 doelpunten. Proficiat met dit geweldige resultaat!


Schoolprinsenpaar 2018:

Proficiat Schoelprinses Tess , speulster van os C1 van de afdeling korfbal en Schoelprins Joep , speuler van de JO-13 van de afdeling voetbal, met jullie oetverkiezing en maak dur samen met aale Pegge en Pegginne enne schonne carnavalstied vaan!


Korfbaltrainer Thijs Verlinden tekent bij voor seizoen 2018-2019

Het bestuur van S.V. Lottum is blij te kunnen mededelen dat zij met korfbaltrainer Thijs Verlinden van onze selectie en A1 hebben afgesproken het lopende contract te verlengen voor het seizoen 2018-2019. Thijs is nu aan zijn 3e seizoen bij S.V. Lottum bezig.


Trainer Jan Kuiperij tekent voor een jaar bij!

Het bestuur van S.V. Lottum en hoofdtrainer Jan Kuiperij uit Venlo hebben gezamenlijk besloten om het aflopende contract met één jaar te verlengen.
Jan Kuiperij is op dit moment bezig aan zijn eerste seizoen bij onze club.

 


In memoriam: Jac Janssen, oud-speler en lid van S.V. Lottum.

Ons bereikte het trieste bericht, dat lid van S.V. Lottum en oud-eerste elftal speler Jac Janssen, op de veel te jonge leeftijd van 59 jaar plotseling is overleden.

Vanaf 1975 speelde Jac 15 jaar lang onafgebroken bijna 300 wedstrijden in het vaandelteam van onze club. Na zijn voetbalcarrière op zondag heeft hij nog jarenlang de gelederen van de Veteranen van S.V. Lottum versterkt.

Jac was altijd nauw betrokken bij het wel en wee van voormalig RKLVV en later S.V. Lottum. Hij was onder meer bestuurslid van de jeugdafdeling, trainer van het eerste Lottumse dameselftal en diverse jeugdteams. Ook als Sinterklaas bij de jeugdafdeling maakte hij zijn opwachting.

Na zijn actieve voetballoopbaan heeft Jac de vereniging altijd op de voet gevolgd en was een vaste bezoeker van de wedstrijden van het eerste elftal. Zowel thuis als uit was hij regelmatig aanwezig.

We wensen Viv, Maloe en Roy, familie en vrienden van Jac heel veel sterkte toe om dit zware verlies te dragen.

Bestuur en leden S.V. Lottum


Wethouder brengt wraps naar SV Lottum

Wethouder Birgit op de Laak van gemeente Horst aan de Maas voorzag zaterdag 25 november de kantine van sportclub S.V .Lottum van gezonde wraps en broodjes. Ze deed dit in het kader van de Gezondste Sportkantine Horst aan de Maas, waar zeven sportverenigingen aan mee doen.
De sportclubs werkten afgelopen jaar aan een gezonder aanbod in hun clubgebouw en dingen mee naar het bronzen of zilveren predicaat van gezonde sportkantine. Het Voedingscentrum beoordeelt de komende weken of zij het predicaat krijgen. De Gezondste Sportkantine Horst aan de Maas organiseerde een speciaal weekend waar de actie van wethouder Op de Laak onderdeel van was. Sportverenigingen konden in dit weekend een lokale leverancier broodjes gezond, gezonde wraps, panini’s en verse soepen laten bezorgen om zelf te ervaren hoe hun leden reageren op een gezonder aanbod.
De verenigingen die meedoen voor het predicaat zijn VV Hegelsom, SV Melderslo, RKSV Wittenhorst, HCH, Sporting ST, HTC en SV United (Meerlo, gemeente Venray).


Uitslag clubkasactie Rabobank Horst Venray

Tijdens een feestelijke avond in de Merthal in Horst gisteravond zijn de cheques uitgereikt aan de winnende deelnemers van de clubkasactie van Rabobank Horst Venray. S.V. Lottum heeft zich van zijn beste kant laten zien en veel stemmers voor zich weten te winnen. Dat heeft geresulteerd in een cheque met daarop het prachtige bedrag van €765,98!! S.V. Lottum dankt alle deelnemers aan de actie die op onze mooie club hebben gestemd. Het bedrag zal, zoals eerder aangekondigd, ingezet worden om de oude gasketel te vervangen door duurzame energie.


Charitydiner Rotaryclub Horst aan de Maas

Zaterdag 4 november j.l. hebben enkele vrijwilligers van de “maandagochtend”-ploeg van S.V. Lottum mogen genieten van een heerlijk diner aangeboden door de Rotaryclub Horst aan de Maas. Dat niet alleen onze vrijwilligers hiervan hebben genoten, maar ook de leden van de Rotaryclub wordt duidelijk uit onderstaande bedankbrief:

Aan de Besturen van de voetbalverenigingen in de Gemeente Horst aan de Maas

Geacht Bestuur,

Zaterdag 4 november j.l. hebben wij als Rotaryclub Horst aan de Maas ons jaarlijks terugkerend Rotary Diner gehouden.
Alle voetbalverenigingen hadden positief op onze oproep gereageerd om een aantal vrijwilligers af te vaardigen.
Een avond bedoeld om mensen die zich inzetten voor onze gemeenschap eens in het zonnetje te zetten!
Het is een prachtige avond geworden waar jullie vrijwilligers, zonder uitzondering, geweldig van hebben genoten.
Iedereen werd gehaald en weer thuisgebracht door Rotary leden
Een uitstekende maaltijd van de Lindehoeve, die werd uitgeserveerd door onze leden en al jullie vrijwilligers werden tijdig bediend met alle gewenste drankjes.
Een prachtige buut van Pierre van Helden en muziek op verzoek door onze DJ, maakten de avond compleet.
Wij zijn dankbaar en hebben genoten van deze avond omdat jullie vrijwilligers er zo van hebben genoten!

Met vriendelijke groet, namens Rotary Horst aan de Maas

Henk Cuppen, 9-11-2017

 


Officiële overdracht van picknickset aan Speeltuin Roeffen Mart naar aanleiding van sponsoracties tijdens Jako-voetbaldagen en korfbaldagen bij S.V. Lottum

S.V. Lottum organiseerde de afgelopen zomer samen met Sportevents4Kidz de Jako-voetbaldagen en korfbaldagen. Met twee sponsoracties werd er door de deelnemers in totaal 2.350 euro bijeen gebracht. S.V. Lottum schonk de helft van de opbrengst aan stichting Speeltuin Roeffen Mart. Deze stichting heeft hun deel van het sponsorbedrag besteed aan een hoogwaardige picknickset. Afgelopen zaterdag was in aanwezigheid van het bestuur en enkele vrijwilligers van de speeltuin de officiële overdracht en onthulling van het naamplaatje op de picknickset.


Jubilarissen S.V. Lottum

Op de ledenvergadering van 31 oktober jongstleden mocht S.V. Lottum 9 van haar leden in het zonnetje zetten. Vijf leden waren 25 jaar lid, 1 lid 40 jaar, twee leden 50 jaar en 1 lid zelfs 60 jaar! Alle jubilarissen werden toegesproken en mochten een attentie in ontvangst nemen. Namens alle leden van S.V. Lottum willen we de jubilarissen vanaf deze plek nogmaals hartelijk feliciteren!

De Jubilarissen (vlnr):
Joost van Deelen (25 jaar)
Piet Hutjens (60 jaar)
Bart Kleeven (25 jaar)
Rien van Dijk (50 jaar)
Math van Soest (50 jaar)
Roel Loonen (25 jaar)
Tiny de Boer (25 jaar)

Niet op de foto:
Stefan Verbong (25 jaar)
Piet Janssen (40 jaar)


S.V. Lottum 1 in het nieuws:

Het eerste elftal van S.V. Lottum was vanochtend onderwerp van een mooi artikel in Dagblad de Limburger. Je kunt dit artikel hier na lezen: Artikel DDL 231017.
Vorige week werd op Reindonk een interview uitgezonden met trainer Jan Kuijperij en elftalleider Hans Loonen. Wil je dit item nog nakijken klik dan hier: Interview S.V. Lottum


Onderhoud door Zorgboerderij Hoeve de Vonkel:

Afgelopen week werd door de bosploeg van Zorgboerderij Hoeve de Vonkel – onder leiding van onze selectiespeler Stijn Huijs – het struikgewas rond ons Sportpark Oud Aast onderhanden genomen. De bramenstruiken en het nodige woekerende onkruid werden door de mannen van de Zorgboerderij met veel energie en het juiste gereedschap te lijf gegaan. Uiteraard werd er in de pauze ook voor de inwendige mens gezorgd. Jongens, hartelijk dank voor jullie inzet.

Klik hier voor meer foto’s.